EVL foorum

Eesti Vaegkuuljate Liidu ametlik foorum

Sa ei ole sisse loginud.

#26 08.05.2010 14:53:25

Heli
Külaline

Re: Tinnitus ehk kõrvakohin

Olen 41.aastane ja täiesti normaalse kuulmisega. Kuulmine ei ole halvemaks läinud, aga kürvus on pidev vilin. Alguses arvasin, et televiisor tuleb parandusse viia. Vilin meenutab vana kineskooptelekaga seotud häälitsust. Midagi kõrgsageduslikku. Nüüd juba üle poole aasta pidev vilin. Olen käinud kõrvaarsti (Tartus)l. Pealtnäha kõik OK. Konstanteeriti, et "aju muusika", ainult natuke vara (vanuse poolest). Räägiti stressist ja tervisehädadest. Soovitati vitamiine, massaazi (eriti kaela piirkonnas).
Veel pakuti võimalust haiglasse minekuks. Pidid toimuma mingi süst (või süstid). Nagu "restart". Veel ei ole julgenud minna, aga vilin on läinud tugevamaks ja mõte liigub üha rohkem haigla suunas.
Nüüd olen tähele pannud, et silmanägemine ei ole enam see ja ka pea on kuidagi paks.  Teiselt poolt. Töötan pidevalt arvutiga ja olen sundasendis. Elukutse on raamatupidaja.
Lähen juuli kuus silmaarstile. Eks näis mis seal räägitakse.
Vahest tulevad kohutavad mõtted pähe, et äkki on hoopis peas midagi korrast ära.

#27 09.05.2010 15:20:59

Allar
Tegija
Registreeritud: 23.04.2008
Postitus: 52

Tinnituse põhjuseid on väga palju, olen tutvunud materjalidega inglise keeles ja pean mainima, et eesti materjalid on tinnituse koha pealt väga kasinad ja ka arstid kuidagi ei taha rääkida erinevatet tinnituse põhjustest vaid öeldakse, et midagi ei saa teha, lepi sellega.
Tegelikult kaasneb enamasti tinnitusega ka mitmeid teisi sümptomeid nagu eespool mainitud "uimane olek" etc. See kõik viitab mingile kindlale probleemile, mille üheks OSAKS on tinnitus.

Näiteks võib tinnituse põhjus olla lihasteprobleemid kaelas, põletik, nihestus etc. Ja teine suur põhjus on TMJ - http://www.michigan-headache-tmj-doctor … s_tmj.html

Eemal

#28 09.05.2010 20:03:30

countryman
Tegija
Registreeritud: 23.04.2008
Postitus: 132

Kes päevast päeva arvutiga töötavad, heaks abiliseks on nt. VisioGen smile  Säästab silmi - pidurdab nägemislangust.

Eemal

Foorumi jalus