EVL foorum

Eesti Vaegkuuljate Liidu ametlik foorum

Sa ei ole sisse loginud.

#1 10.10.2008 14:58:43

Allar
Tegija
Registreeritud: 23.04.2008
Postitus: 52

Kuulmiskeskus - kogemused?

Kirjutage, rääkige oma kogemustest kuulmiskesustes ja kuuldeaparaatide hoolduse teemal.
Kus on kogemus kehva olnud, miks ja kus paremad kogemused ja miks?

Mina olen seni käinud lembitu tn. kuulmiskeskuses ja omanud Oticoni kõrvasiseseid aparaate. Olen põhimõtteliselt rahule jäänud teenusega, aga samas pole ma seal eriti käinud, ainult 3-4 korda elus.

Eemal

#2 10.10.2008 15:11:02

kylliki
Admin
Postitus: 82

Re: Kuulmiskeskus - kogemused?

Lembitu tänava kuulmiskeskuses ei olnud täna võimalik üldse nõu saada. Soovisin paarilauselist informatsiooni, kas ja kuidas saaks ühte kõrvasisest aparaati teise kõrva "integreerida". Sain vaid sõimuvalingu kaela. Klient ei ole seal nähtavasti keegi.
Tänavalt sisse astuda pole mõtet, enne peab olema aeg broneeritud. Karm...

Olen seal käinud juba aastaid, seni enam-vähem rahule jäänud, ehkki just viimasel ajal on inimesed esitanud EVL kontoris ja mujalgi selle keskuse kohta palju kaebusi. Täna kogesin oma nahal, millest jutt.

Viimati muutnud kylliki (10.10.2008 15:14:27)

Eemal

#3 11.10.2008 19:27:16

eneoga
Tegija
Postitus: 63

Olen käinud mõlemas, nii Silmakliinikus asuvas kuulmiskeskuses, kui ka Lembitu tn. Silmakliinikus oli minusse suhtumine kui ilmaimesse, sellepärast, et olen Hiiumaalt. Jäi tunne, et saarel elavad tulnukad, mitte lihtsurelikud inimesed.smile
Lembitu tn suhtumine on olnud hoopis teine, ikkagi nagu inimesesse smile Selle 3 a jooksul ei ole ma veel saanud sealt negatiivset suhtumist, kuigi käin vahel tihemini, vahel peaks käima sagedamini kui käin. Ka olen kõigile oma probleemidele ja küsimustele alati ammendava vastuse saanud.

Eemal

#4 12.10.2008 09:45:39

Yllar
Liige
Registreeritud: 24.08.2008
Postitus: 5

Hell teema ja kahjuks pean ka ütlema et asi pole paigas seal majas. Inimesed ise kenad aga...Kuna  elan Linnast eemal, edasi tagasi transale kulub oma 8 tundi siis loomulikult helistasin ette ja panin aja kinni. Vastati et ok, tulge kell 9 kohale , teeme regulli ära. Ootan siis tunni , kaks, kolmanda ka ja selgub, et vale uks, Andres regullib nüüd vaid siseseid, ja temal ajagraafik nii tihe , et pole lootustki vahele saada. Kuna endale muretsetud ja neile kinni makstud kallis ja paljude võimalustega masin, siis loomulikult soovin et see ka töötaks nii hästi kui võimalik. Aga peenregulatsiooniks on vaja seda häälestusprogrammi tunda ja seda oskas ainult Andres. Arvo alati dsentelmen ja kena inimene pakub aega homseks, uskumata hästi et ma vaid selle regulli pärast Tallna tulin. Omal ka veidi imelik et jah, selle masina heast tööst sõltub mu elus nii palju, aga paraku nii on. Parem ei meenuta mis tuju mul sel päeval oli selle segaduse pärast, igatahes vandusin ka endale, et ei enam oticoni nime taha kuulda..
  Kui on mureks, et reguleerimine ei tasu majanduslikult, siis pange selge hinnakiri, tunnihindega, praegu ju kaotasin mina päeva töölt , lisaks transakulud, muust rääkimata ja kasu polnud kellelgi.

Viimati muutnud Yllar (12.10.2008 09:48:20)

Eemal

#5 13.10.2008 18:16:20

idamia
Tegija
Registreeritud: 18.08.2008
Postitus: 38
Veebileht

Minulgi Lembitu keskusega vastakad kogemused. Samas on inimesed, kellega kokku olen puutunud aastast-aastasse seal samad olnud.
  Kõige veidram ja häirivam on, et keskusega ei saa normaalset ühendust e-posti teel - ikka kirjas helistage. No kuulge, tegu on ju klientidega, kes on vaegkuuljad!
  Tõsi, olen saanud siiski häda korral Arvo Kanneli e-postiski kätte, kuid... See suhtlus on nii aeglane ja rohkem kui kord on jäänud minu meil ka vastuseta, Seda just siis, kui väga täpset teavet kuuldeaparaatide kohta soovin. Jällegi veider, et kuulmiskeskusel pole oma veebi, kust vaegkuuljad korralikku eestikeelset infot - just tehnilist infot kuuldeaparaatide kohat saaksid. Sellist materjali ei leia ka keskusest, umbes nii et osta aga põrsas kotis. Ega sama mure on ju ka selle keskhaigla kuulmiskeskusega.
  Viimasel korral oli ka miskit mu aparaadi häälestusega valesti - nüüd muudkui vilistab. Mul endal pole sest miskit - ma ei kuule seda vilinat, küll hakkavad mu kolleegid siin hulluks vaikselt minema:)
  Ja no siis veel see rehabilitatsiooniteenuse osutamine - see ei kannata kriitikat. Mul ainsa kontaktina kirjas taas hr. Kanneli (ta ju vaegkuuljate liidu juhatuse liige ka!) postiaadress. Tema kaudu peaksin siis saama oma rehaplaani juhendajaga ühendust - no tee või tina, ega ikka ei saa. Küll olen korra meilile saanud vastuseks, et helistage telefonil see ja see, aga no vat selles ju point ongi - ma ei saa enam helistatud, ei kuuuuuuuuuuuuule...

Viimati muutnud idamia (13.10.2008 18:19:48)

Eemal

#6 14.10.2008 13:06:46

Yllar
Liige
Registreeritud: 24.08.2008
Postitus: 5

Vilistamisest.....see tekib siis kui valjuhääldist tekkiv heli saabub tagasi mikrofoni. Paraku suuremate võimenduste juures see asi raskelt eemaldatav. Reguleerides võimendust alla , ei kuule enam. Aitab korralikum, tihedam kõrvaotsik, soovitaks panna miski salvi, kreemiga kõrva, siis pole helilainetel võimalust välja pääseda. Lahenduseks ka Oticon Syncro tyypi masin, mis ise vile ära lõikab. Tõsi, tundub et sellega ta kaotab ka veidi helikvaliteedis, aga kõike head ei saa. Võibolla eksin, aga nii ma arvan ;-)
  Helistamisest, soovitaks proovida arvutihelistamist (SKYPE, POIVY vms.) Siis saab panna kõrvaklapid pähe ja keerata võimendust nii palju kui kannab, annab...
   Oma kogemustest on Tartus Tiina Johannes vääga tubli ja super inimene. Oleks ometi  temasuguseid rohkem , lilled talle ;-) ja jaksu meiesugustega jagelemisel.

Eemal

#7 14.10.2008 17:42:59

idamia
Tegija
Veebileht

Hei Yllar, tundub et jagad tümpsu, aga mu kuulmine nii vilets,e t ega ma kõrbvaklammidega kah suurt kuule. heli ja kõnet küll, aga tekstist aru ei saa.

Eemal

#8 21.10.2008 15:31:57

kylliki
Admin
Postitus: 82

Täna oli Toompuiesteel Eesti Vaegkuuljate Liidu juhatuse koosolek. Rääkisin eespool olevatest probleemidest Lembitu tänava kuulmiskeskuse juhataja Arvo Kanneliga, kes on ühtlasi ka Liidu juhatuse liige. Arvo nentis, et keskuse töötajatega on probleeme, samas pole uusi ja paremaid kuskilt hetkel võtta. Arvo palus kõigil, kellel on sealse teenindusega probleeme, kohe tema jutule minna ning esitada kaebus, tema siis lööb korra majja.

Eesti Vaegkuuljate Liit omakorda hoiab silma peal kõikidel kuulmiskeskustel. Andke ka meile teada, kui teil on probleeme, üritame neid koos lahendada.

Eemal

#9 22.10.2008 16:36:36

idamia
Tegija
Veebileht

Arvo ongi kena inimene,
samas tahaks ikka temalt kui juhatuse liikmelt ikka väga konkreetset vastust, mida ja kuidas olukorra lahendamiseks ette võetakse.
Näiteks tahaks teada, millal nad oma veebile (mida polegi) panevad üles põhjaliku info kuuldeaparaatide kohta, et inimestel oleks võimalik võrrelda ja näha, milliseid võimalusi uued aparaadid annavad ning sellele teabele tuginedes otsustada, kas võtta kallim riist ja maksta rohkem või leppida keskpärase aparaadiga, millest aga riik suurema osa kinni maksab.
Vastavat infot pole enne aparaadi ostu võimaliks saada isegi keskuses endas.
Samuti on endiselt vastuseta, kuidas seal majas rehabilitatsiooniga toimetada.

Eemal

#10 28.07.2009 14:53:34

René
Liige
Registreeritud: 28.07.2009
Postitus: 2

Kogemused endal nii Lembitu tänava asutusega kui ka Keskhaigla kuulmiskeskusega. Viimast kiidan - suhtumine oli igati asjalik, selgitused põhjalikud, inimesed toredad. Lembitu tänava kogemus jääb ca 6-7 aasta taha - oli igasuguseid, nii positiivseid kui ka negatiivseid kogemusi. Viimane rohkem sellest, et nad ei suutnud (kogemuse vähesusest toona?) head mugavat otsikut valmistada ja ka helide sättimine on selline, mida annaks ilmselt parandada. Aga kuna see kogemus nii aastatetagune on, siis las see jääda pigem mõttevahetuseks kui kriitikaks.

Aga mis Lembitu tänava asutuse osas kriitikat ei kannata - koduleht. Nagu oleks sattunud ajas 10 aastat tagasi. Soovitus - olge mõistlikud ja võtke midagi ette, lihtsakoeline nägus leht ei maksa tegijate poolt nii palju, et seda tellida ei suudaks.

Viimati muutnud René (28.07.2009 14:55:33)

Eemal

#11 18.11.2009 19:31:34

eneoga
Tegija
Postitus: 63

Kriitika Lembitu tn aadressil. Nüüd kui küsimise peale ma aparaadi remondist kätte sain, nimelt lubati mulle saata, siis polnud seda võimalik kõrva panna. Lausa karjatasin, arvasin, et ehk kõrv lihtsalt hell, kuid uurides selgus, et filtri taas paigalduse käigus oli tekkinud niivõrd terav serv, et oli võimatu aparaati kasutada. Mul pole võimalt suvalt keskuse vahet käia. Üritasin siis ise miskit välja nuputada, sest ilma aparaadita polnud ka hea olla. Sain talutava tulemuse õrnalt küüneviiliga viilides. No pole viga, olen ühe kogemuse võrra jälle rikkam smile

Eemal

Foorumi jalus